4/B SINIFI İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ İLE BULUŞTU

4/B sınıfı öğrencileri ilçe Miili Eğitim Müdürümüz sayın Burhan KURT ile sabır değeri üzerine röportaj yaptılar. Öğretmenleri Berfin Bayık'a ve öğrencilerine katkılarından dolayı teşekkür ederiyoruz.


10-03-20241-İlçe Milli Eğitim Müdürü olmak için hangi yollardan geçtiniz?

İlçe Milli Eğitim Müdürü olmak için üniversitede öğretmenlik okudum. Öğretmenlikten sonra Okul Müdürlüğü yaptım. Okul müdürlüğünden sonra Milli Eğitim Şube Müdürlüğü yaptım. Şube müdürlüğünden sonra ise İlçe Milli Eğitim Müdürü oldum. Bu yol 20 yıl sürdü. İlçe Milli Eğitim Müdürü olduktan sonra 20 yıllık öğretmendim.

2- Bu yollardan geçerken zorlandınız mı ?

Her işte bir zorluk var. Mutlaka her varılmak istenen hedefte aşılması gereken güçlükler vardır. Çalışılması gerekilen mesafeler vardır. Bunlar benim hayatımda da oldu.

3- Başarıya ulaşmak için hangi yöntemleri uyguladınız?

Başarının dünyada bilinen tek bir yöntemi vardır. Hedefe odaklanıp o hedef için çok çalışmak.

4- Sabretmek size ne kazandırdı?

Sabretmek hepimize çok şey kazandırır . Sabrın zıttı olan öfkedir. Anlık tepki göstermek bazen istemediğimiz kötü sonuçların ortaya çıkmasına sebep olur . Bu sonuçlarda hem bize hem çevremize zararlar vermektedir. Fakat sabır dediğimiz şey uyulursa hem biz zarar görmeyiz hem çevremi z. Sabırsızlık aynı zamanda varmak istediğimiz noktaya ulaşmamızı engeller. ’Ti z- ireftar olanın payine damen dolaşır . Erişir menzil - i maksuduna aheste giden.’ (Hızlı hareket edenin eteği ayağına dolaşır. )

5-Sabrınızın sırrı nedir? 

Her insana göre değişir. Gençken sabrımın sınırı çok azdı. Yaş ilerledikçe sınırı genişliyor.

 



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 1  kişi beğendi